Hotstone massage

Een hotstone massage biedt de uitkomst wanneer u op zoek bent naar een warme, ontstressende en ontspannende massage. Deze massage is namelijk goed om zowel lichaam als geest te laten ontspannen. Tijdens de hotstone massage word er gemasseerd met basalt stenen. Dit zijn vulkanische lavastenen en bevatten veel ijzer. Doordat de stenen veel ijzer bevatten houden ze erg lang warmte vast en zijn ze daarom zeer geschikt om mee te masseren. De warmte dringt ongeveer 3 tot 4 cm in de huid en stimuleert allerlei fysieke processen, zoals de bloed- en lymfecirculatie, orgaanactiviteiten en ontgiftings- en herstelprocessen. Het is geschikt bij spanning en stress, spierklachten, gewrichtsproblemen en slechte doorbloedingen. Doordat de doorbloeding geactiveerd word is het ook een perfecte massage voor de afvoering van afvalstoffen: dit kan ook verschillende lichamelijke klachten verlichten. Daarnaast werkt het ontspannend en bevordert het uw algehele welzijn.

Bij het begin van de massage worden er een aantal stenen op de rug neergelegd. Dit zorgt ervoor dat het lichaam alvast kan wennen aan de warmte. Daarna wordt er eerst met de handen gemasseerd: dit is om het lichaam te laten wennen aan de aanraking en om te beginnen met de ontspanning. Pas daarna worden de stenen gepakt, om daarmee te masseren. Deze massage draait echt om de warmte en is dus niet heel stevig. Op pijnlijke gespannen plekken kan een extra steen worden gelegd zodat er wat extra warmte naartoe stroomt. Omdat het lichaam optimaal kan ontspannen zult  u merken dat stress en spanning verdwijnt zoals sneeuw voor de zon.

Het is niet nodig om u zorgen te maken over de warmte. De stenen worden opgewarmd tot een aangename temperatuur en doordat de stenen over het lichaam worden gemasseerd verspreidt de warmte zich en zal dit een onvergetelijke massage zijn.

Een hotstone massage is ideaal voor mensen die vermoeid of gespannen zijn. Na een hotstone massage voelt het lichaam weer soepel en zult u zich opgeladen voelen; vol nieuwe energie. Daarnaast helpt deze massage ook bij het verlichten van verschillende lichamelijke klachten. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor mensen met fibromyalgie, artrose en reuma (als er geen ontsteking is), chronische spierpijn, en spanning.

Het voordeel van hotstone massage is dat u direct in een staat van ontspanning komt. De warmte werkt diep door in uw lichaam. Zeker als u veel behoefte hebt aan warmte en een diepe ontspanning is deze massage zeker het proberen waard. Deze massage is ook erg fijn als u het moeilijk vind om te ontspannen en  u helemaal over  te geven aan de masseuse. De warmte helpt u lichaam te ontspannen: u hoeft alleen maar te liggen en genieten.

Goed voor:                                                

  • – Gespannen spieren
  • – Kou
  • – Ontspanning
  • – Fibromyalgie, artrose, reuma

Voordelen Hotstone massage:

  • – Vaatverwijding
  • – Verbeterde stofwisseling, bloedsomloop en werking lymfesysteem
  • – Effectievere genezing
  • – Ontspanning van de spieren
  • – Verlichten van spanning en stress
  • Beter flexibiliteit

Beschikbaar in: