Zwangerschaps Massage

Over een zwangerschapsmassage wordt tegenwoordig veel gezegd. Er wordt vaak gezegd dat zwangere vrouwen niet gemasseerd mogen worden. Dit is zeker niet waar, maar er moet wel rekening worden gehouden met het kindje. 

Een zwangerschapsmassage is een ontspanningsmassage waarbij u in zijligging ligt, maar eventueel ook samen met het hydrokussen gegeven kan worden. Tijdens de zwangerschap kunnen er een aantal klachten optreden vanwege het dragen van het kindje. Het kan zijn dat u last heeft van de hormonen en slecht slaapt, spieren kunnen pijnlijk aanvoelen, er kan zich vocht ophopen, maar tegelijkertijd moet er ook rekening worden gehouden met het kindje. Er mag op sommige punten niet teveel druk uitgeoefend worden en het is extra belangrijk om voldoende water te drinken na de massage in verband met de afvalstoffen.

Tijdens deze massage wordt klachtgericht gewerkt. Het is een ontspannende massage, maar indien nodig kunnen de spieren zeker wel wat steviger aangepakt worden. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, vocht wordt afgevoerd en eventuele spanningen en stress als gevolg van de zwangerschap zullen verminderen. Ook werkt dit natuurlijk goed voor het ongeboren kindje: als u zich beter voelt zal het kindje het ook beter doen.

Deze massage is zeer geschikt als u last heeft van zwangerschapsklachten of als u even wilt ontspannen van alle drukte die erbij komt kijken. Ik laat het tijdens deze massage even helemaal om jullie gaan.

Goed voor:                              

  • – Ontspanning
  • – Pijnlijke spieren
  • – Vocht

Voordelen Zwangerschapsmassage:

  • – Spieren ontspannen
  • – Doorbloeding wordt geactiveerd
  • – Vocht wordt afgevoerd

Beschikbaar in: