Sportmassage

Anders dan de naam doet vermoeden is een sportmassage niet alleen voor sporters, maar ook voor mensen die zware arbeid verrichten, mensen met lichamelijke klachten (zoals stijve spieren door een verkeerde zithouding), en voor mensen die gewoon houden van een stevige massage.

Sportmassage is vooral een klachtgerichte massage, maar u hoeft geen specifieke klachten te hebben om een sportmassage te ondergaan. Een sportmassage is een stevige, maar fijne massage waarvan u de effecten dagen later nog steeds voelt.

Sportmassage is dus ideaal voor iedereen met lichamelijke klachten. Tijdens een sportmassage wordt er goed ingespeeld op de wensen en wordt de massage dus ook zo nodig aangepast. Met deze massage gaat het erom om spieren los te maken en knopen te verwijderen. Om dit het beste te laten slagen moet de doorbloeding goed geactiveerd worden en wordt er veel gewerkt op de spieren en het bindweefsel. Omdat de behandeling op spieren en bindweefsel werkt is het een diepe, stevige en soms wat pijnlijke massage. Vooral als er veel spanning in de spieren zit kan dit soms wat pijnlijk aanvoelen: dat is volkomen normaal en het is even door de zure appel heen bijten voordat het beter wordt.

Al bent u nog zo bekend met de sport die u beoefent: soms ontkomt u niet aan spierpijn.  Of het nu een zware training of een rustige yogasessie betreft, u ledematen, spieren en gewrichten hebben het na een work-out zwaar te verduren. Met een sportmassage worden uw spierknopen en spierpijn effectief aangepakt en komt uw lichaam volledig tot rust. Voor de sporters is vaker een klachtgerichte massage nodig.

Voor het sporten

Een sportmassage voor het sporten is bedoeld om de spieren klaar te maken voor een work-out. De bloedcirculatie word geactiveerd waardoor de spieren al meer bloed krijgen en meer gaan afvoeren. Dit zorgt ervoor dat tijdens het sporten er meer afvalstoffen worden afgevoerd en er dus na het sporten minder in het lichaam achterblijft. Hierdoor is de kans op kramp en blessures veel kleiner.

Na het sporten

Na het sporten wordt een wat minder intense sportmassage gegeven. Dit om de spieren de tijd te geven om bij te komen en ze sneller kunnen herstellen. Tijdens dit proces wordt er veel gewerkt op de afvoer van afvalstoffen.

Voor de sporters kan het dus ook preventief werken. Dit hangt af van de wensen en van de sport. In overleg kunnen we bepalen met hoeveel regelmaat u gemasseerd zou moeten worden.

Of het nu gaat om de lichamelijke conditie te verbeteren, om de sportprestatie te verbeteren of puur om een stevige aanpak, het streven van sportmassage is dat iedereen gezond en klachtvrij kan bewegen!

Goed voor:                                                       

  • – Stijve spieren
  • – Lichamelijke klachten   
  • – Sporters 
  • – Blessures (blessurepreventie)

Voordelen Sportmassage:

  • Bloedcirculatie gaat omhoog 
  • – Helpt het lichaam sneller herstellen
  • – Afvalstoffen voeren beter en sneller af
  • – Verbetert de sportprestatie
  • – Minder kans op blessures en spierpijn
  • Beter flexibiliteit

Beschikbaar in: