Waarom en wanneer een massage?

MassageWaarom een massage;

We proberen tegenwoordig enorm ons best te doen om gezond te blijven en ons fit te voelen: sporten, gezond eten, mediteren, yoga: we proberen het allemaal. Helaas komen massages lang niet altijd in dat rijtje voor. Wanneer was de laatste keer dat u een massage heeft gehad?

Het nemen van een massage wordt vaak vergeten en wordt als luxe gezien, of juist als iets wat alleen sporters regelmatig nodig hebben. Maar massages hebben veel voordelen voor uw gezondheid en helpen zelfs de weerstand te verbeteren. 

Massage is goed voor u lichaam en het is belangrijk om af en toe ontspannen. Dit is van belang omdat stress ook bij kan dragen aan lichamelijk klachten. Door een massage te ondergaan krijgen zowel lichaam als geest aandacht en komen zij weer in balans. 

Hieronder de belangrijkste voordelen van mijn massages:

  • – Het geeft u meer energie en verbetert de flexibiliteit doordat het de spierspanning verlaagt.
  • – Het stimuleert de doorbloeding, waardoor de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en de afvoer van afvalstoffen wordt gestimuleerd.
  • – Het verbetert uw algemene stofwisseling, waardoor het weefsel en de organen beter gaan functioneren.
  • – Het versterkt uw afweersysteem omdat een snellere afvoer van overtollig vocht en afvalstoffen via de lymfe-, en de bloedvaten wordt gestimuleerd.
  • – Het verlaagt de bloeddruk.
  • – Het bevordert uw nachtrust en u slaapt gemakkelijker in.
  • – Het vermindert angst, stress en spanning. 
  • – Het vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen
  • In de rust en stilte bent u beter in staat naar uw gevoel te luisteren

Wanneer een massage;

Het is duidelijk dat massages een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde levensstijl. Maar hoe vaak is het aan te raden dat u een massage neemt? 

Dat is puur afhankelijk van uw klachten. Spierklachten duren bijvoorbeeld een lange tijd om op te bouwen,  en gaan daarom ook niet in één keer weg. Het ligt aan de ernst van de klachten hoe vaak u gemasseerd moet worden. Dit kan variëren van één keer in de week tot om de zoveel weken.

Zelfs als u geen klachten heeft, dan blijft het goed om u één keer in de maand te laten masseren. Dit om klachten voor te blijven en uw lichaam en geest gezond te houden.